Diş beyazlatma ile bembeyaz bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Gün içerisinde dişlerimiz çeşitli nedenlerden dolayı sararıyor. İşte bu noktada herkesin aklına ilk gelen yöntem diş beyazlatma oluyor. Dişlerin estetik ve temiz bir görünüme sahip olmasını sağlayan bu yöntem, son dönemlerde oldukça popüler bir hale gelmiştir. Ayrıca kişinin diş görünümünü daha sağlık bir hale getirmesi nedeniyle de en çok tercih edilenler arasında yer alır. Hastanın diş sağlığına göre uygulanacak olan işlem değişiklik gösterebilmektedir.
İçindekiler
Beyazlatma işlemi öncesinde, beyazlatma uygulanacak dişlerde herhangi bir çürük, dişeti çekilmesi, dişeti iltihabı, dişlerde aşınma olmamalıdır. Bu gibi durumlarda önce gerekli tüm tedaviler yapılır daha sonra beyazlatma işlemine geçilir. Beyazlatma işlemi öncesinde renkleşmenin sebebi belirlenmelidir. Hangi tip beyazlatmanın uygulanacağı buna göre seçilir.
Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Diş beyazlatma işleminde öncelikle dişler, işlem için uygun hale getirilir. Ardından diş beyazlatma işlemi için öncelikle hastanın dişine diş beyazlatma jeli uygulaması yapılır. Bu jelin üzerine ultraviyole ışık uygulanır. Bu işlemlerde kişinin dişlerinde bulunan diş taşı ve dişin yüzeyi tamamen temizlenir. Bunun yanında dişin yüzeyi cilalanır. Daha sonra ise diş tonu belirlenir. Üstelik bunun yanında kişinin diş etlerine koruyucu bir jel sürülür. Böylelikle diş etleriniz zarar görüp canınızı yakmayacaktır. Bunlar tamamlandıktan sonra hastaya gözlerini korumak amacıyla bir gözlük takılır. Ortalama 20-30 dakika süren diş beyazlatma yöntemi böylelikle bitirilir.
Diş Beyazlatma Uygulaması
Diş beyazlatma uygulaması ile yeni bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Gün içerisinde yenilen her şeyden etkilenen dişler için diş beyazlatma uygulaması iyi bir seçenek olmaktadır. Sağlıklı dişlere sahip olan bireylerin dişlerinde sararmalar ve lekeler oluşabilmektedir. Ancak bu uygulama ile herkes rahatça ve acı çekmeden beyaz dişlere sahip olabilecektir.
Lazerle Diş Beyazlatma
Lazerle diş beyazlatma işleminde ilk olarak hastanın işlem için uygun olup olmadığı kontrol edilir. Bunu kesinleştirdikten sonra hastanın diş etinin ve dudaklarının korunması amacıyla koruyucu takılır. Ardından hastanın dişlerine jel sürülür ve yaklaşık 30 saniyelik bir ışınlama işlemi gerçekleştirilir. Yalnız bu süre hastaya ve cihaza göre değişim gösterebilmektedir. Kısa bir sürede biten lazerle diş beyazlatma yöntemi ile hasta temiz bir gülüşe sahip olacaktır.
Diş Beyazlatma (Sağlıklı Diş)
Hekim tarafından dişlere sürülen beyazlatma patının ışık kaynağıyla aktiflenmesiyle uygulanır. Uygulanan jel süperoksol kostik bir maddedir. Bu yüzden çevre yumuşak dokularda geri dönüşümlü lekelenmeler oluşabilir. Bu nedenle işleme başlamadan önce dudaklar izole edilir ve dişetleri ışıkla sertleşen özel bir bariyerle örtülür.
Normal ışık cihazıyla yapılan beyazlatmalarda seanslar yaklaşık 30-45 dakika sürer ve sonuç hemen gözlenebilir. Tedavinin süresi dişte hasar meydana getirmeyecek ölçüde hekime ve hastanın istediği beyazlık derecesine bağlıdır. 2 gün arayla yaklaşık 3 seans yapılır.
Işık cihazının lazer olduğu durumlarda ise yaklaşık 1 saat süren seans sonucu tek seferde sonuç alınır.
Diş Beyazlatma (Kanal Tedavili)
Canlılığını yitirmiş dişlere uygulanır. Dişler daha öncesinde bir travmaya maruz kalmışsa veya kanal tedavisi sonrasında renkleşme meydana geldiyse dişlerin içine jel konulması yöntemiyle beyazlatma sağlanır. %35'lik perhidrol kanal tedavisi uygulanmış dişe yerleştirilir ve belli periyotlarla değiştirilerek yeterli beyazlık sağlandığında işleme son verilir.
Diş beyazlatma uygulamalarının dolgular ve kaplamalar üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Bu nedenle elde edilen diş rengine göre yenilenmeleri gerekir. Beyazlatma işlemi zamana ve hastanın alışkanlıklarına bağlı olarak geri dönen bir işlemdir. Bu nedenle belli aralıklarla yenilenmesi gerekir.
Hasta ve hekim tarafından uygulaması gayet basit olan bu işlemin uzun vadede hiçbir komplikasyonu bulunmamıştır. Bu nedenle gülüşümüzü saklamak yerine böylesine kolay bir işlemle elde edilebilecek pırıl pırıl bir gülüşü sergilemek hepimizin hakkıdır.
Neden Diş Beyazlatmaya İhtiyaç Duyulur?
Beyazlatma işlemi özel olarak hazırlanmış bir jelin dişler üzerine sürülmesi ve çoğu teknikte bir ışık kaynağı ile reaksiyonun hızlandırılması şeklinde olur. Beyazlatma işleminin mekanizması bir oksidasyon-redüksiyon tepkimesi şeklindedir. Kullanılan maddeler oksijen açığa çıkarır. Dişlerde renkleşmeye neden olan maddeler renksiz doğal yapılar ile yer değiştirir ve beyazlama meydana gelir.
Dişlerde renk bozukluğu çok farklı sebeplere dayanır:
- Çevresel faktörler: Fırçalama eksikliği, diyete bağlı kromojenler, diş yüzeyindeki bakteri plağı, dişin travmaya maruz kalması, çay-kahve-kırmızı şarap gibi renklendirici besinler.
- Mesleki nedenler: Metalik tuzlara maruz kalmak.
- Genetik faktörler: Genetik faktörlerden dolayı diş renginin koyu olması, çocukluk döneminde kullanılan antibiyotikler, amelogenezis imperfekta-dentinogenezis imperfekta-florozis gibi diş dokusu hastalıkları.
- Önceki diş tedavileri: Kanal tedavileri ve amalgam dolgulara bağlı renkleşmeler.
Diş Beyazlatma Öncesi Sonrası
Diş beyazlatma öncesi ve sonrası görüntüler, işlemin olumlu farkını ortaya koyuyor. Gittikçe yaygınlaşan diş beyazlatma yöntemi artık herkese daha sağlıklı gülümseme fırsatını getiriyor. Diş beyazlatma öncesi sonrası oluşan büyük fark kişilerin daha özgüvenli gülüşlere sahip olmasını sağlıyor. Doğal rengini zamanla kaybeden renkler bu sayede daha estetik bir hale getiriliyor. Bembeyaz dişlere sahip olmak bu yöntemle kolaylaşıyor.
Diş Beyazlatma Tedavisi
Diş beyazlatma tedavisiyle estetik bir gülüş yakalamak mümkün. Gün içerisinde yenilen ve içilen her şey zamanla dişlerimizde leke oluşturabiliyor. Zamanla sararan ve leke oluşan bu dişlerin de tedavisi artık çok kolay. Günümüz teknolojisi sayesinde diş tedavilerinin kolaylığı hastaların zorluk yaşamasını da engelliyor. Diş beyazlatma tedavisi yaptırarak sağlıklı ve estetik bir gülüşe sahip olabilirsiniz.
En İyi Diş Beyazlatma Yöntemi
Diş beyazlatma yöntemiyle günümüzde herkes dişlerinin istediği beyazlığa gelmesi sağlanabilir. Evde yapılabilecek yöntemlerin dışında profesyonel yöntemler de bulunmaktadır. Kimi insanda doğuştan gelen lekeler vardır. Bunun yanında gün içerisinde içecek yiyeceklerden dolayı oluşan lekeler de pek çok kişi de mevcuttur. Gittikçe sararan bu dişler, kişilerin rahat bir gülüşe sahip olmasını engelliyor. Üstelik bunun yanında büyük bir rahatsızlık hissediliyor. Artık böyle bir probleme maruz kalmamak için diş beyazlatma yöntemi ortaya çıkıyor. Kolayca yapılabilen diş beyazlatma işlemi temiz ve beyaz bir diş görünümüne neden olacaktır.
Diş Beyazlatma Fiyatları
Diş beyazlatma fiyatları, hastalar tarafından merak edilen sorulardan bir tanesi olarak karşımıza çıkar. Diş beyazlatma fiyatları, hastanın dişinin nasıl bir durumda olduğuna göre değişir. Bununla birlikte uygulanacak yöntemin nasıl bir yöntem olduğuna göre de değişim gösterebilmektedir. Kimi hasta için kısa bir işlem gerekirken kimi hastanın dişleri için uzun bir süre gerekebilmektedir.
Sosyal Medyada Paylaş:
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Diş kaplamaları, metal destekli ve metal desteksiz olarak ikiye ayrılmaktadır. Zirkon…
Devamını OkuGülüş estetiği, kişilerin gülüşünün en iyi hale getirilmesini sağlayan bir işlem olar…
Devamını Oku