“Kendine Özgüven, Güzel Bir Gülüş İle Başlar”
Trudent Klinik
Gülüş tasarımı işlemi kişinin yüz ve ağız anatomisine göre belirlenir ve ona en çok uyum sağlayacak diş tasarımını analiz etmek için yapılır. Estetik görünen ve kişiye yakışan bir gülümseme için dudaklar, dişler ve yüz birlikte değerlendirilir. Diş hekimi gülüş tasarımı uygulamalarına uygun olup olmadığınızı değerlendirip sorunları tespit eder ve size özel bir gülüş tasarımı hazılar.
Gülüş Tasarımı Hangi Dişlere Yapılır?
Gülüş tasarımı için uygulanan pek çok farklı işlem vardır. Diş taşları olan, diş rengini beğenmeyen, dişlerinin hizasında ve diziliminde problem olan ve diş eti ile ilgili estetik kaygıları vb. olan kişiler için gülüş tasarımı yapılabilmektedir. Gülüş tasarımı tüm dişler için uygulanabilir ancak uygulama öncesinde kişinin ağız ve diş sağlığın yapılacak işlemlere uygun olup olmadığı kontrol edilmektedir.
Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?
Gülüş tasarımı uygulaması için hastanın estetik açıdan ne gibi beklentileri olduğu anlaşılmalıdır. Bunun için hasta ile detaylı bir görüşme gerçekleştirilir, kapsamlı planlamalar yapılır. Ağızdan alınan ölçüler ve çekilen fotoğraflar ile tasarım işlemine başlanır.
Özel bilgisayar programları ile bu fotoğraflar üzerinde çalışma yapılarak yapılacak işlemler sonrasında kişinin nasıl bir gülüş elde edeceği ile ilgili öngörü hazırlanır. İşlemler sonrasında gülüşünün yaklaşık olarak nasıl olacağını öğrenen kişi ile diş hekimi tasarım hakkında görüşlerini sunar ve işlemlere başlanır. Seçilen diş simetrisinin sağlanması, diş eti hattı ile ilgili işlemler, gülüş genişliği, dişlerin ağız ve yüz ile oranı ve benzeri işlemler belirli bir sıra ile uygulanır. Dişlerden alınan ölçüler, röntgen ve fotoğraflar neticesinde gülüş tasarımı yapılır.
Gülüş Tasarımı Neden Yapılır?
Doğal dişler her ne kadar dayanıklı ve fonksiyonel olsa da bir o kadar da hassas, çürümeye meyilli, kırılgandır. Hatta ilerleyen yaş ve başka sebeplere bağlı olarak diş kayıpları ve dökülmeleri de olabilmektedir. En sağlıklı olan kişinin kendi dişlerini kullanması olsa da bunun mümkün olmadığı durumlarda, bakımsızlık, genetik faktörler ve benzeri sebebi ile bozulan gülüş ve ağız sağlığı iyileştirilmelidir. Gülüş tasarımı sadece estetik bir görüntü oluşturmak için değil aynı zamanda kişinin ağız ve diş sağlığını korumak amaçlı da uygulanmaktadır.
Gülüş Tasarımı Aşamaları
Gülüş tasarımının 3 temel aşaması vardır. İlk aşamada genel tarama yapılır ve plan oluşturulur. Kişinin hangi işlemlere ihtiyaç duyduğu ve bu işlemlerin hangi plan ile uygulanacağı belirlenir. İkinci aşamada öncelikli olarak ağız ve diş sağlığını olumsuz etkileyen çürük, diş eti problemleri kanal tedavisi vs. tedavi edilir.
Ardından gülüş tasarımı ile hazırlanan geçici dişler takılarak tasarımın akıbeti ile ilgili kesin bir fikre varılır. Son aşamada hazırlanan kaplamalar varsa prova edilir ve kalıcı uygulamalar yapılarak tasarım tamamlanır.
Gülüş Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Gülüş tasarımında dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde özetlenebilir;
- Uygulanacak diş beyazlatma işleminin kişinin doğal bir gülüş elde etmesi için uygun renk tonlarında uygulanması gerekir.
- Alt ve üst dişlerin konuşurken oluşacak görünümünün iyileştirilmesi amaçlanarak konumlandırılması önemlidir.
- Diş kayıplarından oluşan oklüzyon (çene kapanışında bozulma) ve benzeri durumlar tedavi edilmelidir.
- Diş sağlığı ve estetik görünümün kalıcılığı için diş gıcırdatma, diş sıkma ve benzeri sorunların giderilmesi amaçlı tedaviler uygulanabilir.
- Çarpık diş sorunu ya da diş etlerinin gülüş estetiğini etkilemesi durumları giderilmelidir.
- Yüz simetrisi dikkate alınarak gülüşün ne kadar estetik olduğu ile ilgili bir değerlendirme yapılarak gülüş estetiğine ihtiyaç olup olmadığı ortaya koyulabilir.
Gülüş Tasarımı Çeşitleri
Estetik diş hekimliğinin giderek popülerleşen uygulamalarından biri olan gülüş tasarımı kişiye özel olarak planlanır. Ancak uygulanan belirli gülüş tasarımı çeşitleri vardır. Bazı kişiler daha çekici bir gülüş ister ve buna göre ön dişler diğerlerine daha uzun tasarlanabilir. Daha sofistike bir görünüm isteyenler için dikkati çeneye çeken bir tasarım uygulanabilir. Sportif ve karizmatik bir görünüm elde etmek isteyen kişiler bu görünümü sağlayacak şekilde bir tasarım için diş hekimi ile konuşabilirler. Tüm bu gülüş tasarımı çeşitleri için önemli olan nokta tasarımın doğal olması ve kişi ile bütünleşen bir görünüm oluşturmasıdır.
Gülüş Tasarımı Fiyatları
Gülüş tasarımı kişiye özel olarak planlandığından ve yapılacak işlemler kişiden kişiye göre değişkenlik gösterdiğinden gülüş tasarımı fiyatları da geniş bir aralıktadır. Size en uygun olan gülüş tasarımı planladıktan ve yapılacak işlemler belirlendikten sonra fiyat ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
Kişinin diş ve ağız yapısına uygun şekilde yapılan gülüş tasarımı, dişlere zarar vermemektedir. Gülüş tasarımında ilk olarak bir muayene yapılıp, uygulanacak işlemler belirlenir. Sonrasında ağız içerisinin tasarımının nasıl olacağı az çok belirlenir ve gereken işlemlere başlanır. Eğer çok fazla yapılacak işlem yoksa genellikle üç seansta sonuca ulaşılabilir. Bu sürecin kaç seans süreceği hastanın durumuna göre değişmektedir. Gülüş tasarımı için uygulanacak işlemler birden fazla olabilir. Bu nedenle işlemlerin toplam fiyatı hakkında bilgi alabilmek için kişinin muayene olması ve tedavi planlaması yapılması gerekmektedir. Gülüş tasarımı için herhangi bir yaş sınırlaması yoktur. Küçük yaşlarda da dişlerde çarpıklık vs. bulunuyorsa gülüş tasarımı uygulanabilir. Gülüş tasarımı, estetik diş hekimliği alanına giren ve kişinin gülüşünün düzgün olması için bütün ağız ve diş problemlerinin giderilmesi anlamına gelen bir işlemdir. Gülüş tasarımı uygulanan kişi düzenli olarak kontrollere gider ve hekimin önerilerine uygun bakım yaparsa, gülüş tasarımı 10-15 yıl kalıcılığını koruyabilir.Gülüş tasarımı dişe zarar verir mi?
Gülüş tasarımı kaç seansta biter?
Gülüş tasarımı ücreti ne kadar?
Gülüş tasarımı için yaş sınırı var mı?
Gülüş tasarımı nedir?
Gülüş tasarımı ne kadar dayanır?
Sosyal Medyada Paylaş:
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Beyazlatma işlemi özel olarak hazırlanmış bir jelin dişler üzerine sürülmesi ve çoğu …
Devamını OkuLamine ya da lamina olarak da bilinir (Yaprak Porselen). Görünüşünüzü olumsuz yönde e…
Devamını Oku