Lazer implant minimal invaziv bir yöntemdir ve oldukça kısa süren bir işlemdir. Bölgeye uygun lazer seçimleri sayesinde her dişe uygulanabilir.
İçindekiler
Lazer İmplant Nasıl Yapılır?
Lazer implant uygulamasında öncelikle hangi bölgeye uygulama yapılacağı tespit edilir. Bölge tespitinden sonra hangi lazerin kullanılacağına karar verilir. Uygulama sırasında implant yapılacak bölgenin diş eti lazerle kapak şeklinde alınır. Özel uçlarla implant yuvası açıldıktan sonra implant yerleştirilir. Bu işlemde dikiş atılmaz.
Normal implant uygulamasında ise implant uygulanacak olan bölgeye dikey ve yatay olacak şekilde kesi atılır. Bu yarıktan kemik ortaya çıkarılır ve implant yerleşimi yapılır. Bu işlemde dikiş kullanılır. Lazer implanttan daha uzun süren bir işlemdir.
Lazer İmplant Ne Kadar Sürer?
Lazer implant süresi çok kısadır. Kesi ve dikiş işlemleri olmadığı için işlemi uygulamak bir diş için 5 dakika kadar sürer. Hangi dişe uygulandığına vekişinin diş yapısına göre bu süre değişiklik gösterebilir. İmplant yerleştirildikten hemen sonra protezler takılmaz. İmplant ve kemiklerin kaynaşması beklenir. Bu sebeple protez işlemi uzun süreli bir işlem olabilir.
Lazer Destekli İmplant Faydaları
Diş eti ve kemik yeterliyse yapılan bir işlemdir. Lazer destekli implant sayesinde daha kısa sürede işlem tamamlanır. Lazer destekli implantın faydaları şu şekilde sıralanabilir:
- Enfeksiyon riski azdır,
- İmplant ve kemiğin kaynaması daha hızlıdır,
- Dikiş olmadığı için dikiş problemleri yaşanmaz,
- Kesi olmadığı ve bu sayede yara oluşmadığı için ağrı da daha azdır,
- Ciltte morarma ya da şişlik gibi durumlar ya olmaz ya da çok az olur,
- Operasyon sonrasında yemek yemek daha kolaydır,
- Özellikle yavaş iyileşen kişiler için çok avantajlı bir işlemdir,
- Acısı azdır.
Lazer İmplant Öncesi
Lazer implant öncesinde kişinin hastalık geçmişine bakılır. İmplant tedavisi için uygun mu değil mi diye tespit edilir. Genel sağlık bilgisine bakıldıktan sonra diş röntgeni çekilir. İmplantların nereye takılacağı tespit edilir ve ölçü alınır. Kaç dişe implant yapılacağı, nasıl yapılacağı, çene kemiğinin güncel durumuna bakılarak tedavi planı oluşturulur.
Lazer İmplant Sonrası
Lazer implant işleminde sonra implant ve diş etinin birbirine kaynaması için 2-6 ay arası beklenebilir. Bu bekleme süresi kişinin yaşına, diş ve diş eti yapısına göre değişiklik gösterir. Diş etinin şişmesini önlemek için dişin takılması bittikten sonra buz konulur. Lazer implanttan sonra iki saat boyunca bir şey yiyip içmemek gerekir. 2-6 ay arası vakit geçtikten sonra diş protezleri takılır. Diş protezleri zirkonyum ya da porselenden yapılabilir. Hasta ve doktor ortak kararı ile hangi diş protezinin takılacağına karar verilir. Renginin ve biçiminin ne olacağı tercih edilebilmektedir. İlk gün çok sıcak ya da çok soğuk yiyeceklerin tüketilmemesi gerekir. Protez takıldıktan sonraki bir hafta daha yumuşak gıdalar tercih edilmelidir. Diş doktoru tarafından verilen ilaçların düzenli kullanımı gereklidir. İlk hafta sigara kullanmamaya da dikkat etmek önem taşır. Diş hijyenine ara verilmeden devam edilmelidir. Günlük düzenli olarak diş fırçalamaya devam edilmelidir. Doktor kontrollerine aksatmadan gitmek diş sağlığı açısından önem taşır.
Lazer İmplant Fiyatları
Lazer implant geleneksel yönteme göre daha hızlı iyileşme sağladığı için sıkça tercih edilmeye başlanmış bir yöntemdir. Lazer implant fiyatları kaç dişe işlem uygulandığına, hangi yöntemin kullanıldığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Trudent lazer implant uygulamasını gerçekleştirmektedir. Lazer implant hakkında daha fazla bilgi almak için iletişim kısmından bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Dikişssiz implant lazerli implant anlamına gelir. Bu implantta kesi olmadığı için dikiş de atılmaz. Bölge uyuşturulduğu için işlem sırasında acı olmaz ancak sonrasında hafif sızı hissedilebilir. Dikişsiz implant 7-10 gün içerisinde iyileşir ancak implant ve diş etlerinin birbirine kaynaması için daha uzun süre beklemek gerekir. İmplant yerinin 1 hafta kadar ağrıması oldukça normaldir. İmplant sonrası genel olarak antibiyotik kullanılır ancak tek dişe implant yapıldıysa, diş eti sağlıklı ve kemik yoğunluğu yeterliyse doktorunuz antibiyotik kullanmamanızı tercih edebilir.Dikişsiz implant ne demek?
İmplant çok acıtır mı?
Dikişsiz implant kaç günde iyileşir?
İmplant yeri kaç gün ağrır?
İmplant sonrası antibiyotik kullanmak şart mı?
Sosyal Medyada Paylaş:
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Hızla gelişen teknoloji sayesinde tıp alanında kullanılan yöntemlerde ve cihazlarda d…
Devamını Okuİmplant, eksik dişlerin estetik ve sağlık açısından açtığı sorunları gidermek amacı i…
Devamını Oku