Ofis tipi diş beyazlatma işlemi dişlerdeki koyu lekeleri ve renk eşitsizliklerini gidermek için kullanılan ve dişleri birkaç ton açan bir uygulamadır. Dişler günlük hayatta pek çok farklı sebebe bağlı olarak lekelenebilir. Bu lekeli görünümü gidermek için uygulanabilecek diş beyazlatma çeşitlerinden biri de ofis tipi diş beyazlatma işlemidir.
İçindekiler
Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nedir?
Ofis tipi diş beyazlatma işlemi diş hekimi tarafından gerçekleştirilir ve dişlere uygulanan özel bir jel sayesinde dişlerin rengi birkaç ton kadar açılır. İşlem oldukça hızlı ve konforludur. Bu yüzden dişlerinin renginden memnun olmayan ve görünümünü iyileştirmek isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Dişlerin daha sağlıklı ve beyaz olması kişinin gülüşünü, yüz ifadesini dolayısıyla tüm görünümünü etkiler. Dişlerinde kozmetik problem bulunan kişiler doyasıya gülemeyebilirler ve özgüvenleri zarar görebilir. Bu yüzden ofis tipi diş beyazlatmanın önemi büyüktür ve etkileri hızla görülebilen bu uygulama giderek daha popüler hale gelmektedir.
Ofis Tipi Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Ofis tipi diş beyazlatma işlemi genellikle 2 seans olarak uygulanır ama pek çok hasta için tek seans da yeterli olabilmektedir. 2 seanstan fazla sayıda uygulama yapmak genellikle önerilmez çünkü her seansta dişler daha fazla hassaslaşabilir. Ofis tipi beyazlatma işleminden önce dişlerin rengi detaylı şekilde analiz edilir. Ardından yanakların dişlerden uzaklaşmasını sağlayan bir diş yanak ekartörü takılır. Diş rengi tespit edildikten sonra dil tutucu ile kişinin dilinin dişlerinin önüne geçmesi engellenir. Dişler temizlenir ve kurulanır. Ardından dişlerin dibinde bulunan yumuşak alanlara bariyer uygulaması yapılır ve bu bariyeri sertleştirmek için ışık uygulanır. Sonrasında içerisinde dişleri beyazlatma etkisi bulunan maddeler diş yüzeylerine uygulanır ve bu maddeler 15-20 dakika kadar bekletilir. Ardından jel diş yüzeyinden temizlenir. İşlem sonrasında dişler biraz hassas hale gelebilir ve lekelenmeye açık olabilir. O yüzden ilk birkaç günlük süreçte boyalı ya da boyama etkisi olan gıdalardan uzak durulmalıdır. Diş beyazlatma sonrasında 6 aylık aralıklarla kontrole gidilmesi uygundur.
Ofis Tipi Diş Beyazlatma Kaç Seans Sürer?
Ofis tipi diş beyazlatma işlemi için genellikle 1 ya da 2 seans yeterli olmaktadır. Kişinin dişlerinin durumu, sigara tüketimi, leke seviyeleri ve benzeri durumlar kaç seans gerektiğini belirlemeye yardımcı olabilir. Seanslar genellikle 1 saat kadar sürer. Bazı kişiler için daha kısa süreli seanslar uygulanarak birden fazla kez işlem yapmak gerekebilir. Burada amaç ağız ve diş sağlığını koruyarak ve hassasiyeti minimum seviyede tutarak diş beyazlatma işlemini tamamlanmasıdır.
Ofis Tipi Diş Beyazlatma Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Ofis tipi diş beyazlatma sonrasında dişlerde az ya da çok miktarda hassasiyet görülebilir. Bu hassasiyet 2- 3 gün içerisinde kendiliğinden geçer. İlk gün hassasiyet yoğun olursa ağrı kesici kullanılabilir ve hassasiyetin engellenmesi için ilk günlerde çok sıcak ya da çok sıcak gıdalardan kaçınılmalıdır. Dişleri boyayabilecek kırmızı meyveler, sigara, çay, kahve, salça, karamel ve benzeri ürünler beyazlatmadan sonraki ilk 4-5 gün boyunca tüketilmemelidir. Bu gıdalar dişleri boyayabilir ve işlemi yeniden yapma gerekliliğini ortaya çıkarabilir.
Ofis Tipi Diş Beyazlatma Kimler İçin Uygundur?
Dişlerinde kozmetik açıdan rahatsız edecek seviyede renk değişimi ya da lekeler olan kişileri için ofis tipi diş beyazlatma işlemi uygundur. Şu kişiler ofis tipi diş beyazlatma yaptırabilirler:
- Fazla çay, şarap, sigara ve kahve gibi gıdaları tüketenler
- Diş minesinde doğal renk değişimleri olanlar
- Yaşlanma sebebiyle dişlerinde renk değişiklikleri olanlar
Ofis Tipi Diş Beyazlatma Kalıcı mı?
Ofis tipi diş beyazlatma işlemi 2-3 yıl kadar kalıcılığını korur ancak daha sonra bu işlemin yeniden uygulanması gerekebilir. Kişi dişlerine ne kadar özen gösterirse işlemin kalıcılığı da o kadar artmaktadır.
Sosyal Medyada Paylaş:
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Beyazlatma işlemi özel olarak hazırlanmış bir jelin dişler üzerine sürülmesi ve çoğu …
Devamını OkuDiş kaplamaları, metal destekli ve metal desteksiz olarak ikiye ayrılmaktadır. Zirkon…
Devamını Oku